STHLM Stage & Music väljer SEQUENZA 5

“Kling & Freitags SEQUENZA 5 var precis vad vi letade efter.”

STHLM Stage & Music har länge letat efter ett nytt PA som kan möta deras krav på ljudkvalité och samtidigt ge en flexibilitet och skalbarhet för sina jobb med artister såsom Mariette, Eric Saade, Titiyo och Miss Li.

”Första gången vi fick höra SEQUENZA 5 blev vi tagna över den otroliga separation som systemet hade och insåg snabbt att detta skulle passa perfekt för oss. Att SEQUENZA 5 dessutom är det mest flexibla system vi hittat i sin storlek gör oss ännu mer övertygade om att vi kommer kunna erbjuda våra kunder rakt igenom kvalité. Kling & Freitags SEQUENZA 5 var precis vad vi letade efter.” säger Tobias Jonasson.

Företaget har valt att investera i SEQUENZA 5W, SEQUENZA 5B, NOMOS XLS och K&F SystemAmps.

”Det har varit väldigt roligt att tillsammans med Tobias få arbeta fram rätt lösning för STHLM Stage & Music. Den skalbarhet de får med SEQUENZA 5, att kunna göra långa line array-häng eller bryta upp och använda som flera mindre point source-system, är jag övertygad om blir perfekt för företagets behov.” säger David Gunnardo på Ambisonic.


Läs mer om STHLM Stage & Music på www.stageandmusic.se

Läs mer om Kling & Freitag här.

   

FC Production AB investerar i Kling & Freitag

“Efter att ha fått tillfälle att lyssna på SEQUENZA 5 sida vid sida med ett par olika välkända fabrikat och även använda det i live-situationer fanns inget tvivel längre – valet föll på Kling & Freitag.”

FC Production är en nystartad heltäckande aktör inom ljud, ljus, scen och teknisk projektledning. Bolagets fokusområden är företagsevent, mässor, konferenser och kongresser. Christoffer Carpvik, en av bolagets ägare, berättar:

Kling & Freitag SEQUENZA 5“Vi har varit på jakt efter ett mångsidigt, flexibelt och kostnadseffektivt alternativ utan att vilja tumma på ljudkvalitet, design eller rigging/hårdvara. Efter att ha fått tillfälle att lyssna på SEQUENZA 5 sida vid sida med ett par olika välkända fabrikat och även använda det i live-situationer fanns inget tvivel längre – valet föll på Kling & Freitag.

Den mångsidighet vi får i att ha ett system som både går att ställa på stativ men också använda som line i kombination med drivning från LabGruppen, processing från Lake, en fenomenal ljudkvalitet och med en fantastisk ekonomi gör att vi med stolthet kommer att leverera Kling & Freitag’s sortiment till våra kunder framöver.

Med GRAVIS 8 får vi möjlighet att leverera en flexibel högtalare med schysst design och fantastiska ljudegenskaper. Den låter betydligt större än en 8″ och spelar på ordentligt bra. Jag var riktigt imponerad när jag pressade den hårt under ett wedge-test.”

Joseph Persson, VD på Ambisonic, är mycket glad över FC Productions beslut att investera i Kling & Freitag.

“Det känns fantastiskt roligt att ytterligare ett bolag ansluter sig till den växande skaran av svenska Kling & Freitag-användare. Att våra produkter tål att testas mot andra marknadsledande fabrikat och imponerar på kunder som varit i branschen länge och jobbat med de flesta stora fabrikaten – det är väldigt glädjande.”

Vi på Ambisonic önskar FC Production lycka till med den nya verksamheten.

FC Production

Ägare i bolaget är FC Gruppen, Christoffer Carpvik och Emil Ingebrigtsen. För mer information och kontakt besök www.fcproduction.se

   

LjudJohan AB investerar i K&F SEQUENZA 10

LjudJohan har under det gångna året planerat att byta ut sin nuvarande systempark. Några viktiga kriterier han hade var att hitta ett välljudande system som även var lätt att rigga, kunde både flygas eller stackas och som inte var för tungt. Dessutom att systemet skulle använda en enkel men kraftfull systemprocessor. Alla dessa kriterier uppfylldes med Kling & Freitags SEQUENZA 10 och deras SystemAmps (LabGruppen) med Lake.

”Efter att ha testat och jämfört olika system mot varandra så var Kling & Freitag den solklara vinnaren på alla punkter faktiskt.” säger Johan Torstensson.

Läs mer om SEQUENZA 10 på kling-freitag.com

   

Swedsound och Lundins Ljud investerar i K&F SEQUENZA 5

Swedsound Turnéproduktion och Lundins Ljud har under flera år samarbetat och levererat teknik och personal till allt från konferenser till turnéer. Johan Zachrisson (Swedsound) och Daniel Lundin (Lundins Ljud) har med tanke på sitt samarbete sett till att ha kompatibla system för båda företagen. I höstas deltog de båda på en av Ambisonics demodagar där man fokuserade på Kling & Freitags lilla line array SEQUENZA 5.

”När man hörde hur systemet lät och hur lätt det var att hantera så var valet väldigt enkelt. Att man kan ha tre stycken SEQUENZA 5 W på en dansbandspinne, eller flyga upp till 15 stycken i en flygram gör systemet oerhört flexibelt och helt rätt för oss båda.” berättar Daniel Lundin.

   

Kling & Freitag till Pingstkyrkan Alingsås

Pingstkyrkan i Alingsås stod hösten 2017 i att byta sitt uttjänta PA-system och arrangerade därför en demo med olika fabrikat. Under en helg gjordes ett flertal tester tillsammans med musiker och tekniker i församlingen på de system som man valt att utvärdera. Med stor majoritet så hamnade valet på Kling & Freitags SEQUENZA 5 W. Redan veckan efter beslutet installerades det nya systemet.

“Vårt musikliv har utvecklats mycket de senaste 10 åren och vi ville ha ett ljud som kunde matcha den musikaliska nivån. Dessutom ville vi lyfta fram tydlighet på tal mycket mer än som var möjligt med nuvarande system. Efter en gedigen process av analys och tester så landade vi i detta system från Kling & Freitag.”

Installationen består av SEQUENZA 5 W, NOMOS LT, GRAVIS 15W och SONA 6. Drivning från K&F D-serie (LabGruppen).

   

Smygtitt på K&F SPECTRA 212

Under Prolight + Sound 2017 fick magasinet Production Partner en genomgång av SPECTRA 212 som kommer lanseras under 2018. Ett modulärt system som fungerar både som “stand alone” eller i vertikala och horisontella array. Vi ser mycket fram emot att få hem dessa lådor.

Se genomgången här (tyska).

 

Kontakt