Götaplatsgruppen öppnar dörrarna till restaurang Tavolo i den 185 år gamla byggnaden på Magasinsgatan i Göteborg.

Installatören Kreativ teknik levererade ljus- och ljudmiljö till detta jätteprojekt som redan vunnit priser för sitt fina genomförande. I nära samarbete med kund och arkitekt har skräddarsydda lösningar levererats till hela lokalen.

Höga krav på högtalarsystemet

På ljudsidan ville man ha ett system av högsta kvalité för att skapa en trivsam middagsmiljö med kapacitet att användas allt ifrån lunch till klubb och liveframträdanden. Ambisonic tog tillsammans med Kreativ teknik fram en lösning innehållandes totalt 30 högtalare från Kling & Freitag. där SPECTRA 212 utgör själva fundamentet och längre ut i rummet fyller GRAVIS 12, SONA 6 och SONA 5 på. Åtta basar är utspridda i lokalen i cardioidkonfiguration och kan på så sätt ge en mycket jämn täckning som följd. En total slutstegseffekt på 55kW vittnar om att det finns möjlighet att vrida upp volymen med bibehållen ljudkvalité. 

Hör mer om projektet av Bengt Linde, VD Götaplatsgruppen, och Marcus Persson från Kreativ teknik på vår Youtube-kanal.

Utmaningen vi hade i det här projektet var att vi ska dels ha ett bra ljud på förmiddagar och luncher där det är väldigt låg volym, men vi ska även köra ett fullt gig här också. Vi ska kunna nå de ytterligheterna och allt däremellan och det tycker jag vi har gjort med råge.”

Marcus Persson, Kreativ Teknik