”Tydligheten och kvalitén på tal såväl som på musik är på en helt annan nivå jämfört med allt annat vi tidigare upplevt.”

Under de senaste åren har Citykyrkan projekterat för en större renovering av sin kyrksal och i det också planerat för ett byte av högtalarsystem. Citykyrkan är en anrik lokal, från början byggd som Fenixpalatset. Lokalen är rikt utsmyckad och man har därför sökt en teknisk lösning som inte konkurrerar med rummets estetik men som ändå levererar förstklassigt ljud.

”Efter mycket funderande och testande så landade valet tillslut på Kling & Freitag SPECTRA. Detta har gett oss ett otroligt lyft i ljudkvalité. Tydligheten och kvalitén på tal såväl som på musik är på en helt annan nivå jämfört med allt annat vi tidigare upplevt. Upplevelsen för såväl tekniker, musiker som gudstjänstbesökare är ett rent nöje.

Systemet ger oss också massor av kraft i en förhållandevis diskret och liten förpackning. Installationen är mycket mindre invasiv och påträngande i rummet och glädjen över att njuta av ett mycket bättre ljud samtidigt som lokalen blivit mycket vackrare är en stor glädje. Dessutom har mötet med Kling & Freitag och deras återförsäljare har varit mycket positivt för oss. Kostnad, kompetens och kundservice har varit en väldigt god upplevelse.” berättar Alfred Nygren, musikpastor i församlingen.

Systemet består av en SPECTRA 212 per sida tillsammans med NOMOS XLS-basar. Det hela drivs av K&F D-slutsteg med Lake. I denna installation används SPECTRA i Point Source-konfiguration vilket ger en vertikal spridning på +5°/-25° och 60° horisontellt.

Läs mer om systemet här.

Vill du ha mer information eller en demo av produkter? Kontakta oss här.