Julshowen ”Stjärnjul” arrangerades i år för 27e året i rad, den här gången på Hovet i Stockholm. Med över 200 körsångare och namnkunniga musiker och artister genomfördes tre utsålda konserter helgen 7-8 december.

Ljudleverantör var LjudJohan AB, som i högtalarväg levererade SEQUENZA 10, NOMOS XLT, GRAVIS 8, SCENA 15 och VIDA L.

”Det är väl mer regel än undantag att man inte kan hänga högtalarna riktigt var man vill i en sån här produktion. Den naturliga lösningen för körens medhörning var VIDA L. Vi pratade med ljusdesignern Robert Hvenström som gav oss utrymme att hänga upp VIDA L i ljusriggen och därmed gömma undan högtalare visuellt för publiken. Sen var det enkelt att i mjukvaran rikta ljudet för den yta som vi ville skulle täckas. Ännu bättre var ju att vi inte var beroende av vilken exakt höjd eller vilket djup som ljus-trussen hamnade på eftersom vi kunde rikta om spridningen så enkelt i realtid när allt hängde på plats.” berättar Johan Torstensson på LjudJohan AB.

Utljudet bestod av 17 st SEQUENZA 10 per sida. Dessa kördes i full-range och gick därmed hela vägen ner till 44Hz. För stöd i det lägsta registret stod 8 st NOMOS XLT (2* 18”) på golvet.

”Jag har ju valt att investera mer och mer i K&F och har nu närmre 100 högtalare. Jag hinner inte använda allt själv, men med alla subhyror som sker till andra i K&F Rental Network så är det sällan några inne på lagret. Så det blir till att investera i både fler högtalare och slutsteg till 2020.”

Läs mer om Kling & Freitag VIDA och SEQUENZA

Läs mer om Stjärnjul

Vill du ha mer information eller en demo av produkter? Kontakta oss här.