Landskronakarnevalen hölls i år för 28e året i rad, detta år för första gången med högtalarsystem från Kling & Freitag. Festivalens teknikleverantör var SOUNDLITE från Röke som hade hand om ljud, ljus och bild till de fyra större scenerna under karnevalen.

”Vi har inte ägt vårt SEQUENZA 10-system mer än några månader, men lådorna har knappt hunnit vara inne på lagret sen första giget. I år levererade vi närmare 120 stycken högtalare från Kling & Freitag och responsen från gästande tekniker har bara varit positiv.” berättar Simon Nilsson på Soundlite.

SOUNDLITE använde sig av K&F Rental Network för att leverera utrustning till karnevalens olika scener, där man bland annat kunde hitta SEQUENZA, GRAVIS, SPECTRA, NOMOS och monitorer från SCENA-serien.

”Det känns helt rätt att vi klivit på Kling & Freitags SEQUENZA-system och GRAVIS-serien. Smidigt att rigga och låter ju bra redan från början. Simon brukade inte köra så mycket FOH förut, men nu gör han det ju mer än gärna. SEQUENZA 5 är nog ändå min favorit. Jättesmidig att rigga själv.” berättar Fredrik Hällefors.

Gustav Hedelund, monitortekniker på Rådhustorget, berättar om sin upplevelse av SCENA 15 och SPECTRA 212:

”SCENA 15 är en välbyggd wedge med bra lutning, vilket underlättar placering. Spridningen håller läck på scen under kontroll och det blir inga fasfel vid dubblade lådor i vinkel. Kanon. Det märks att elementen tål effekt. Vi har under ett par akter spelat på ordentligt på scen och då är man glad att de håller samman och är konsekventa i karaktären man satt för att ha headroom. En mycket viktig egenskap hos en monitor. SPECTRA 212 som sidefill i kombination med NOMOS XLT är exemplarisk med sin kontrollerade spridning och väl sammansatta ljudbild. Den håller ihop mycket väl över avstånd, med ett stöd i lågmiden som gör livet på scen behagligt för alla. Har inte behövt att EQ:a ett dugg, och inte vart i närheten av rundgång trots att sångmickar i princip legat nolla ut hela festivalen. Inga problem med akter som vill ha starkare än så heller. De spelar toksnyggt tills folk blöder näsblod och vållar mig noll problem längs vägen. Kul låda! Jag tror faktiskt det är svårt att hitta ett bättre sidefill. Sen att formatet är kompakt skadar inte heller. Detaljupplösningen som man generellt upplever med Kling & Freitags produkter känns av direkt när man arbetar med SCENA 15 och SPECTRA 212. Man vet att man får en bra dag på jobbet.”

Ola Strömberg gjorde FoH på Rådhustorget vilket var den större scenen. Här användes SEQUENZA 10 till både PA och frontfill. Subbas-lösning var NOMOS XLT i en cardioidkonfiguration.

”Helt ärligt så är jag imponerad över de Kling & Freitag-produkter jag kommit i kontakt med. De har levererat klart över förväntan. Jag har tidigare stött på dem framförallt på klubbar i Tyskland men då har det oftast handlat om deras point-source serier som Line 212. SEQUENZA-serien är en ganska ny bekantskap för mig och jag tycker att serien låter väldigt högupplöst och öppet. Jag jobbar regelbundet med de flesta större fabrikaten på marknaden och det som utmärker just SEQUENZA är upplösningen och stereobilden. Det låter stort och öppet. De reaktioner vi har fått från gästande produktioner och tekniker har varit uteslutande positiv. Till och med har några hört av sig i efterhand just för att de var imponerade av systemet. Det får man väl ändå säga är ett bra betyg.”

Vill du ha mer information eller en demo av produkter? Kontakta oss här.