LjudJohan AB investerar i K&F SEQUENZA 10

LjudJohan har under det gångna året planerat att byta ut sin nuvarande systempark. Några viktiga kriterier han hade var att hitta ett välljudande system som även var lätt att rigga, kunde både flygas eller stackas och som inte var för tungt. Dessutom att systemet skulle använda en enkel men kraftfull systemprocessor. Alla dessa kriterier uppfylldes med Kling & Freitags SEQUENZA 10 och deras SystemAmps (LabGruppen) med Lake.

”Efter att ha testat och jämfört olika system mot varandra så var Kling & Freitag den solklara vinnaren på alla punkter faktiskt.” säger Johan Torstensson.

Läs mer om SEQUENZA 10 på kling-freitag.com

   

Swedsound Turnéproduktion och Lundins Ljud investerar i K&F SEQUENZA 5

Swedsound Turnéproduktion och Lundins Ljud har under flera år samarbetat och levererat teknik och personal till allt från konferenser till turnéer. Johan Zachrisson (Swedsound) och Daniel Lundin (Lundins Ljud) har med tanke på sitt samarbete sett till att ha kompatibla system för båda företagen. I höstas deltog de båda på en av Ambisonics demodagar där man fokuserade på Kling & Freitags lilla line array SEQUENZA 5.

”När man hörde hur systemet lät och hur lätt det var att hantera så var valet väldigt enkelt. Att man kan ha tre stycken SEQUENZA 5 W på en dansbandspinne, eller flyga upp till 15 stycken i en flygram gör systemet oerhört flexibelt och helt rätt för oss båda.” berättar Daniel Lundin.

   

Kling & Freitag till Pingstkyrkan Alingsås

Pingstkyrkan i Alingsås stod hösten 2017 i att byta sitt uttjänta PA-system och arrangerade därför en demo med olika fabrikat. Under en helg gjordes ett flertal tester tillsammans med musiker och tekniker i församlingen på de system som man valt att utvärdera. Med stor majoritet så hamnade valet på Kling & Freitags SEQUENZA 5 W. Redan veckan efter beslutet installerades det nya systemet.

“Vårt musikliv har utvecklats mycket de senaste 10 åren och vi ville ha ett ljud som kunde matcha den musikaliska nivån. Dessutom ville vi lyfta fram tydlighet på tal mycket mer än som var möjligt med nuvarande system. Efter en gedigen process av analys och tester så landade vi i detta system från Kling & Freitag.”

Installationen består av SEQUENZA 5 W, NOMOS LT, GRAVIS 15W och SONA 6. Drivning från K&F D-serie (LabGruppen).

   

Smygtitt på K&F SPECTRA 212

Under Prolight + Sound 2017 fick magasinet Production Partner en genomgång av SPECTRA 212 som kommer lanseras under 2018. Ett modulärt system som fungerar både som “stand alone” eller i vertikala och horisontella array. Vi ser mycket fram emot att få hem dessa lådor.

Se genomgången här (tyska).

 

Kontakt